El-Ameri: Irak’ta savaşın son bulması, Suriye’de terörizmin kökünün kazınmasına bağlıdır

  • 08 Şubat 2016
  • 737 kez görüntülendi.
El-Ameri: Irak’ta savaşın son bulması, Suriye’de terörizmin kökünün kazınmasına bağlıdır
Irak Bedir Hareketi Genel Sekreteri, Suriye ve Irak olaylarının birbirine bağlı olduğunu hatırlatarak, Irak’ta savaşın son bulması, Suriye’de terörizmin kökünün kazınmasına bağlı olduğunu bildirdi.

Irak es-Someriye kanalının verdiği habere göre Suriye’de Hz. Zeyneb (sa)ın türbesini müdafaa ederken şehid düşen Irak vatandaşlarını anma töreninde konuşan Irak Bedir Hareketi Genel Sekreteri Hadi el-Ameri, Suriye ve Irak olaylarının birbirine bağlı olduğunu hatırlatarak, tehdit ve tehlikenin Suriye’den Irak’a sıçradığını belirtti.

Suriye ordusunun son zaferlerine de değinen el-Ameri, Suriye’de savaş son bulmadıkça Irak’ta da son bulmayacağını ve Suriye’de terörizmin baki kalması durumunda Irak’ın da istikrara kavuşmayacağını bildirdi.

el-Ameri, Suriye ordusunun son zaferlerinin, Suudi rejimi ve Türkiye’yi sinirlendirdiğini, bunun için de acil ateşkes çağrısında bulunduklarını ama bu bölgelerin daha önce IŞİD kontrolünde olduğu zaman kesinlikle böyle bir talebi gündeme getirmediklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.