El-Hudeyde havaalanı düşman güçlerinin eline düşmemiştir

  • 21 Haziran 2018
  • 1.791 kez görüntülendi.
El-Hudeyde havaalanı düşman güçlerinin eline düşmemiştir

Yemen el-Hudeyde valisi vekili, bu liman şehrinin saldırgan güçlerin eline geçtiği yolunda çıkan haberlerin asılsız olduğunu ve şehrin ve havaalanının kontrolünün halen Yemen ordusu ve halk direniş güçlerinin elinde olduğunu bildirdi

Bundan bir sürece önce el-Hudeyde havaalanını kontrol altına aldıklarını iddia eden saldırgan güçlerin günlerdir Yemen’in kıyı ili el-Hudeyde’ye saldırısı büyük bir hezimetleriyle sonlanmış bulunmaktadır.

el-Hudeyde eyaleti valisi vekili Abdul Cebbar Ahmed Muhammed el-Alem televizyonuna yaptığı açıklamada, düşman’ın el-Hudeyde havaalanının kontrolünü ele geçirdikleri yolundaki asılsız iddialarını yalanlayarak, düşman’ın sahada aldığı yenilgiyi telafi etmek amacıyla asılsız haberlerle halkın moralini çökertmek istediğini bildirdi.

Abdul Cebbar Ahmed Muhammed, el-Hudeyde havaalanın kontrolünün tamamen Yemen ordusu ve halk direniş güçlerinin elinde olduğunu, şehrin güneyinde çıkan çatışmalarda düşman’a ağır can ve mal kaybı verdirildiğini ve çok sayıda düşman askerinin de esir alındığını bildirdi.

Abdul cebbar ayrıca Suudi savaş uçaklarının dün El Hudeyde’de Yemenli sivilleri taşıyan bir otobüsü hedef aldığını bildirdi.

Suudi savaş uçakları El Hudeyde’de Yemenli sivilleri taşıyan bir otobüsü hedef alması sonucu 6 Yemenli yaşamını yitirirken bazıları da ağır yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.