El-Mizan Merkezi: “İşgal Rejimi Kapıları Şantaj Aracı Olarak Kullanıyor”

  • 29 Haziran 2016
  • 819 kez görüntülendi.
El-Mizan Merkezi: “İşgal Rejimi Kapıları Şantaj Aracı Olarak Kullanıyor”

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, Gazze Şeridi’ndeki hastaların Beyt Hanun “Erez” Kapısı aracılığıyla hastanelere ulaşmasının engellendiği uyarısında bulundu.

El-Mizan Merkezi, bugün (28 Haziran Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin kapılar üzerindeki kontrolünü istismar etmeyi sürdürdüğünü, kapıları Filistinlileri gözaltına almak ve onlara şantaj yapmak için kullandığını söyledi.

Geçen hafta iki ayrı olayda Beyt Hanun “Erez” Kapısı’nda bir hastanın ve bir refakatçinin işgal güçlerince gözaltına alındığını kaydeden El-Mizan Merkezi, işgal güçlerinin 22 Haziran Çarşamba akşamı Gazze kenti sakinlerinden 41 yaşındaki Tarık Kemal Muhammed El-Hac’ı kapıdan geçmek isterken gözaltına aldığını bildirdi.

Bildiride, Tarık Kemal Muhammed El-Hac’ın gözaltına alındığı sırada, 1948’de işgal edilen topraklarda bulunan bir hastanede ameliyat edilen iki buçuk yaşındaki oğluna refakat ettikten sonra Gazze Şeridi’ne dönmekte olduğu belirtildi.

El-Mizan Merkezi, işgal güçlerinin hastaları ve refakatçileri kapıda gözaltına almasının uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çekti.

Abluka nedeniyle Gazze halkının çektiği sıkıntıların devam ettiğini söyleyen El-Mizan Merkezi, uluslararası topluma seslenerek, ablukanın kaldırılması için harekete geçmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.