Emir Abdullahian: İran milli güvenliği konusunda ciddidir

  • 07 Ekim 2020
  • 918 kez görüntülendi.
Emir Abdullahian: İran milli güvenliği konusunda ciddidir

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian Kafkasya bölgesinde savaşın devam etmesi istikrarsızlığa ve güvensizliğe yol açacağını belirterek, İran İslam Cumhuriyeti milli güvenliğini azami derecede temin etmekte gayet ciddi olduğunu belirtti.

Salı günü Tahran’da Ermenistan Büyükelçisi Artaşes Tumanyan’la görüşen Emir Abdullahian, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan arasında devam eden askeri çatışmalardan duyulan kaygıya işaretle, bu çatışmanın devam etmesi, üçüncü tarafların ve muhtemelen bölgede savaşın yayılmasından gayri meşru çıkarları olan büyük güçlerin müdahale etmelerinden başka hiç bir getirisi olamayacağını belirtti.

Emir Abdullahian, İran İslam Cumhuriyeti bölgeyi titizlikle rasat ettiğini ve milli güvenliğini azami derecede temin etmekte gayet ciddi olduğunu vurguladı.

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Emir Abdullahian ayrıca bölgede barış ve huzurun sağlanması için parlamentolar arasında iş birliği kapasitesine temas ederek, Karabağ münakaşası derhal son bulması gerektiğini, bu durumda Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan sakin ve barışçıl bir ortamda ikili ilişkilerini geliştirerek iki milletin sosyal ve iktisadi açıdan rahatlamalarına vesile olacağını ifade etti.

Görüşmede Ermenistan’ın İran Büyükelçisi Tumanyan da İran İslam Cumhuriyeti ile dostane ilişkileri geliştirmek Erivan yönetimi açısından özel önem arz ettiğini belirterek, Tahran yönetimine bölgede barış ve güvenliğin sağlanmasına yardımcı olduğu için teşekkür etti.

Büyükelçi Tumanyan ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin Ermenistan’ın dış politikasında konumuna işaretle parlamentolar arası ilişkilerin takviye edilerek güçlendirilmesine vurgu yaptı.

Tumanyan görüşmede Karabağ’da askeri sahada yaşanan gelişmelerin hakkında da bir rapor sundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.