Emir Abdullahiyan, Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Alan Hekim ile bir araya geldi

  • 02 Şubat 2016
  • 778 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan, Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Alan Hekim ile bir araya geldi

Emir Abdullahiyan bugün İran-Lübnan Ortak Ekonomik Komisyonu 7. Toplantısı’na katılmak için Tahran’a gelen Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Alan Hekim ile bir araya geldi.

Emir abdullahiyan, İran ile bölge ülkelerinin ilişkilerinin son durumu hakkında bilgiler vererek, “İran, Suriye ve Lübnan gibi bölge ülkelerinin sorunlarının çözümü için çok gayret sarfediyor ve bu bağlamda ülkeler arası işbirliğini desteklemektedir” dedi.

Tahran-Beyrut ilişkilerinin kapsamlı şekilde ilerlemesi için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyleyen Emir Abdullahiyan, Lübnan’daki siyasi gruplar arasında cumhurbaşkanının seçimi üzerinde uzlaşmayı desteklediklerini belirtti.

Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Alan Hekim de bu görüşmede Nükleer Anlaşma’yı ve İran’a karşı uygulanan yaptırımların kaldırılmasını tebrik ederek, İran’ın bölgedeki önemli konumuna ve İran-Lübnan ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiğine değindi. Hekim, “İran-Lübnan Ortak Ekonomik Komisyonu 7. Toplantısı’nın düzenlenmesiyle İran ve Lübnan ilişkilerinde yeni bir dönemin başlamasını umuyoruz” diye kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.