Ensari: İran ve ABD’nin ilişkilerindeki stratejik ortam değişmedi

  • 25 Ocak 2016
  • 887 kez görüntülendi.
Ensari: İran ve ABD’nin ilişkilerindeki stratejik ortam değişmedi
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD ile İran ilişkilerindeki stratejik ortam herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sadık Hüseyin Caberi Ensari, bugün basın toplantısında İrib muhabirinin sorusunu yanıtlarken, ABD’nin Kapsamlı Ortak Eylem Planı’nın uygulanmasının ardından İranofobi politikasını sürdürme çabasına işaretle, “ABD kendi politikasını izliyor, İran da doğal olarak dış politikada esas stratejilerini takip ediyor, iki ülkenin stratejilerindeki farklılıktan kaynaklanan anlaşmazlıklar var” ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin Suudi Arabistan Kralı ile yaptığı görüşmede Washington’un Riyad’ın yanında olduğuna dair sözleri hakkında ise, her açıklamanın kendi yerinde ve ölçüsünde dikkate alınmsı gerektiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Avrupa’ya ziyareti hakkında ise, bu ziyaretin İran ile Avrupa ülkeleri arasında yaptırımlar sonrası geniş çaplı işbirliği için zemin hazırlayacağını ifade etti.

Caberi Ensari, İran İslam Cumhuriyeti’nin genel politikasının Türkiye ile ilişkileri ve işbirliğini geliştirmek ve anlaşmazlıkları kontrol altına almak ve Türkiye ile ilişkilerinin doğal rekabet kalıbını korumak olduğunu ifade etti.

Ülkeler arasında rakabetin yaşanmasını doğal olarak niteleyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, önemli olan hususun İran ve Türkiye’nin gereksinimleri dikkate alıp, uyanık davranarak, rekabetin düşmanlığına dönüşmesine izin vermemesi olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.