Ensari, Mistura ile görüştü: Terörizmle mücadele Suriye krizi için bir çıkıştır

  • 08 Ekim 2016
  • 1.001 kez görüntülendi.
Ensari, Mistura ile görüştü: Terörizmle mücadele Suriye krizi için bir çıkıştır

Staffan de Mistura ile görüşen İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, Suriye’nin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Cabiri Ensari ile yaptığı görüşmede, Suriye krizine ilişkin bazı değerlendirmelerde bulundu.

Suriye krizi için insani, siyasi ve güvenlik üçlüsüne değinen Cabiri Ensari, insani facianın bu krizde halledilmesi gereken birinci mesele olduğunu vurguladı.

Cabiri Ensari, Suriye krizinin ancak siyasi yolla çözülebileceğini ve aksi takdirde krizin devam etmesi halinde insanlık suçunun daha da fazla işlenmesine yol açacağını belirtti.

Krizin bir an önce halledilmesi için de öneride bulunan Cabiri Ensari, Suriye krizinde etkili olan güçlerin terörizmle mücadele etmeleri ve siyasi bir ufka açık olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

BM’ye göre terörizmin tarifinin belli olduğunu beyan eden BM Temsilcisi de bu görüşmede, DAEŞ, Nusra Cephesi ve El Kaide’ye bağlı gurpların bu tarif içinde yer aldığını söyledi.

Staffan de Mistura, Suriye krizi için önümüzdeki günlerde bu krizin çözümünde etkili olan devletlerle müzakere edeceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.