Ensarullah: Abu Dabi Veliaht Prensi El-Kaide Liderlerinin Güncel Bir Versiyonudur

  • 08 Ağustos 2018
  • 1.230 kez görüntülendi.
Ensarullah: Abu Dabi Veliaht Prensi El-Kaide Liderlerinin Güncel Bir Versiyonudur

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam dün yaptığı açıklamada; Birleşik Arap Emirlikleri’nin el-Kaide ile olan ilişkisinin kökünün Amerika’nın suç ortaklığıyla Yemen’e yapılan müdahaleye dayandığını ifade etti.

Abdusselam twitter sayfasında geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda; Yemen’e karşı başlatılan savaşın ve müdahaleci koalisyonun paralı askere olan ihtiyacının kaynağı BAE ve el-Kaide arasındaki ilişkidedir ve onların işbirliği karşılıklı menfaat amaçlıdır. Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid Al Nahyan el-Kaide liderlerinin güncel bir versiyonu ve Abu Dabi de bu terör örgütünün yuvalarından biridir. Müdahaleci Suudi koalisyon el-Kaide terör örgütüyle, örgütün koalisyona ve Yemen’e yönelik saldırılara katılması konusunda gizli anlaşmalar imzaladı ve örgüt üyelerini silah ve mali bakımdan desteklemektedir, ifadelerine yer verdi.

Ensarullah Hareketi resmi sözcüsü twitter sayfasında dün yaptığı paylaşımda ise; bu ülke bölgeyi anlamsız ve boş savaşlara ve ateşe sürükleyen ve Yemen’de 4 yıldır asrın toplu katliamını yapan siyah komplolar kutusudur, ifadelerini kullandı.

Ensarullah Hareketi üst düzey yetkilisi ayrıca, Kanada büyükelçisinin Arabistan’ı terk etmesi karanının Arabistan’ın ahmakça kararlarının bir örneği olduğunu belirterek; Suudilerin ahmaklıklarının bir örneği de Kanada’ya hukuki bir konudaki sert tutumlarıdır, ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.