Erakçi: Avrupa’nın özel mali mekanizması 4 kasım’dan önce uygulamaya konulmalıdır

  • 29 Eylül 2018
  • 1.376 kez görüntülendi.
Erakçi: Avrupa’nın özel mali mekanizması 4 kasım’dan önce uygulamaya konulmalıdır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, Kapsamlı Ortak Eylem Planının (KOEP) uluslararası bir anlaşma olduğunu belirterek, Avrupa’nın özel mali mekanizmasının 4 kasım’dan önce yürürlüğe girmesi gerektiğini söyledi. ve tün uluslararası camiaya ait olduğunu belirterek, Amerika’nın bu anlaşmadan çıkarak BM Güvenlik Konseyi kararını çiğnediğini söyledi.

Abbas Erakçi, İran’ın bu konuyla ilgili belirlediği tarihin 4 kasım olduğunu belirtirken, Amerika’nın İran petrol satışına getireceği yaptırımın 4 kasım’da başlayacağını bildirdiğini ama bunun şu anda da açık bir şekilde yürürlükte olduğunu bildirirken, ‘4 kasım’dan itibaren Amerika’nın ikinci yaptırım bölümünün resmen başlayacağını’ söyledi.

Erakçi, 4 kasım’ın resmi bir boyutunun olacağını ve bundan dolayı bu tarihin anormal bir gün olmayacağını’ söyledi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, İran’la varılan nükleer anlaşmadan çekildiğini bildirmiş ve İran’a yönelik askıya alınan yaptırımların ise 7 ağustos tarihinde birinci bölümünün, 4 kasım’da ise petrolü içeren 2. bölümünün başlayacağını bildirmişti.

Trump’ın bu girişimi başta ABD’nin Avrupalı müttefikleri olmak üzere Rusya ve Çin gibi BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinin de tepkisine neden olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.