Fars Körfezi’nde doğalgaz üretimi artacak

  • 13 Şubat 2017
  • 1.264 kez görüntülendi.
Fars Körfezi’nde doğalgaz üretimi artacak

Pars Petrol ve Doğalgaz Şirketi’nin Genel Müdürü, 35 güne kadar Güney Pars ortak enerji alanında İran doğalgaz üteriminin Katar’la eşit olacağını açıkladı.

Pars Petrol ve Doğalgaz Şirketi’nin Genel Müdürü Muhammed Meşkinfam, doğalgaz üretiminin son durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Halihazırda Güney Pars enerji alanında gündelik olarak 480 milyon metreküp doğalgaz üretilmektedir. Denizde hasar gören iki doğalgaz borusu hayata geçtiği takdirde birkaç hafta sonra üretim kapasitesi günlük olarak 540 milyon metrekübe çıkacaktır” ifadelerinde bulundu.

Meşkinfam ilaveten, 21 Mart’a kadar Güney Pars enerji alanının 19, 20 ve 21.inci fazının da üretim kapasitesinin tamamlanmış olacağını dile getirdi.

İranlı yetkili sözlerinin bir bölümünde de, “35 güne kadar Güney Pars ortak enerji alanında 570 milyon metreküp doğalgaz üretilecek ve Katar’ın üretüm kapasitesine çıkartılacaktır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.