Filistin İntifadası’na Destek Konferansı 21 Şubat’ta başlayacak

  • 18 Şubat 2017
  • 1.034 kez görüntülendi.
Filistin İntifadası’na Destek Konferansı 21 Şubat’ta başlayacak

İran İslami Şura Meclisi Araştırmalar Merkezi Başkanı Kazım Celali, “6. Uluslararası Filistin İntifadası’na Destek Konferansı”nın basın toplantısında, “İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin halkını desteklemesine ilişkin mevcut bir yasaya göre, şimdiyedek ülkemizde Filistin İntıfadası’na destek amaçlı 5 konferans düzenlenmiştir” açıklamalarında bulundu.

Celali bu konferansın amaçlarının bölgedeki olaylar doğrultusunda olduğuna değinerek, şöyle konuştu: Siyonist Rejim, Filistin konusunu İslam dünyasının birinci önceliğinden düşürüp bölgedeki ülkeleri dolaylı savaşlarla meşgul etmek istiyor.

İslami Şura Meclisi Araştırmalar Merkezi Başkanı, Uluslararası Filistin İntifadası’na Destek Konferansı’nın 21-22 Şubat’ta Tahran’da gerçekleşeceğini açıklayarak, bu konferansın 80 ülkeden gelen heyetlerin parlamento, gençler, STK ve direniş hareketleri kapsamındaki 4 komite halinde düzenleneceğini bildirdi.

Celali, bu konferansın İslami Şura Meclis Başkanı Ali Laricani’nin başkanlığı ve İslam İnkılabı Rehberi’nin mesajıyla İslam Ülkeleri Başkanları Zirvesi Salonu’nda başlayarak Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin kapanış konuşmasıyla son bulacağını da belirtti.

Kazım Celali, Filistin konusunun nihai çözümünün referandum olduğuna işaret edrek, “İmam Hamanei tarafından önerilen referandum meselesi bu sorunu çözmek için en uygun yöntemdir, ancak Siyonistler bu demokratik yöntemi göz ardı edince ortada direniş ve intıfadadan başka bir yol kalmıyor” açıklamalarında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.