Filistin Yönetimi Zindanlarında 100 Siyasi Tutuklu Var

  • 24 Temmuz 2015
  • 743 kez görüntülendi.
Filistin Yönetimi Zindanlarında 100 Siyasi Tutuklu Var

İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi milletvekili Hasan Yusuf, Batı Yaka’da gözaltına alınan kişilerden bazıları son günlerde kefaletle serbest bırakılmasına rağmen gözaltıların ve ifade vermeye çağırmaların devam ettiğini söyledi.

Milletvekili Hasan Yusuf, Filistin Parlamentosu tarafından yayınlanan “El-Barlaman” gazetesine verdiği demeçte, halihazırda Filistin Yönetimi zindanlarında yaklaşık 100 siyasi tutuklu bulunduğunu ifade etti.

Siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmaları ve Hamas Hareketi üyelerini hedef alan operasyonlara son verilmesi için talimat verilmesi çağrısında bulunan Yusuf, başta Filistin Parlamentosu’nun yeniden aktif hale getirilmesi olmak üzere uzlaşı dosyalarının hayata geçirilmesinin hızlandırılmasını istedi.

Geçmiş dönemin ve işgal rejimiyle yürütülen müzakerelerin muhasebesinin yapılması gerektiğini ifade eden Yusuf, esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılıp yeniden gözaltına alınan esirlere verilen cezaları da eleştirerek, işgal rejiminin anlaşmalara uymadığını söyledi.

Hamas milletvekili, işgal rejiminin esirlere verdiği cezalarla muhtemel bir esir takasında istediğini elde edemeyeceğini, bilakis direnişin şartlarında ısrarcı olacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.