Filistinli Esir, Filistin’i Terk Etmesi Karşılığında Sunulan Özgürlüğü Kabul Etmedi

  • 26 Haziran 2015
  • 795 kez görüntülendi.
Filistinli Esir, Filistin’i Terk Etmesi Karşılığında Sunulan Özgürlüğü Kabul Etmedi

Filistin’in el-Halil bölgesinden olan Eymen Atebiş, siyonist işgal rejiminin iç istihbarat örgütü Şabak’ın Filistin topraklarını tamamen terk etmesi karşılığında tutukluluğunun uzatılmasına son verilmesi ve özgürlüğüne kavuşturulması teklifini kabul etmedi.

Esirin kardeşi Muhammed Atebiş, Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada iki yıldan beri işgal rejimi zindanlarında tutulan kardeşi Eymen’e işgal yönetimi iç istihbarat teşkilatı Şabak yetkilileri tarafından Filistin topraklarını tamamen terk etmesi karşılığında serbest bırakılması teklifinde bulunulduğunu ancak onun bunu kabul etmediğini ifade etti.

Muhammed Atebiş, hâlen işgal rejiminin Ofer cezaevinde tutulan kardeşi Eymen’i Şabak subaylarının yanlarına çağırdıklarını ve kendisiyle sürgün pazarlığı için bu teklifi ilettiklerini ancak onun kesin bir şekilde böyle bir şeyi reddettiğini söyledi.

Halen işgal rejimi tarafından idari hapis uygulamasıyla hakkında herhangi bir dava dosyası açılmaksızın zindanda tutulan Eymen Atebiş’in tutukluluk süresinin dolmasından sonra üç ay daha uzatılacağı açıklaması yapılmıştı.

Eymen Atebiş işgal rejiminin hakkındaki idari hapis uygulamasını protesto amacıyla geçen yıl 122 gün açlık grevinde bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.