Firuzabadi: Suudi yönetimi savaş suçlusu olarak yargılanacak

  • 19 Aralık 2015
  • 732 kez görüntülendi.
Firuzabadi: Suudi yönetimi savaş suçlusu olarak yargılanacak

Suudi yönetimi tarafından oluşturulan sahte ihtilafa tepki gösteren İran Genelkurmay Başkanı, “Suudi yönetimi yakın gelecekte savaş suçlusu olarak yargılanacaktır”diye konuştu.

Sepah News’un haberine göre, Suudi Arabistan yönetiminin rezilliği niteliğinde olan terörizm karşıtı sahte koalisyona tepki gösteren İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Seyyid Hasan Firuzabadi, kendi başına bu hareketi yapan Suudi yönetimin rezil olacağını dile getirdi.

Sahte koalisyona katılan ülkelere hitaben konuşan Tümgeneral Firuzabadi, sözde terörizm karşıtı olan bu sahte koalisyondan çekilmelerini tavsiye etti.

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı, DAEŞ vasıtasıyla Suriye ve Irak’taki sayısızca kadın ve çocuğun ölmesine yol açan Suudi yönetimin, yakın gelecekte savaş suçlusu olarak yargılanacağını konuşmasına ekledi.

İslam dünyasında bir tek Suudi Arabistan’da Vehabiyet düşüncesi kabullendiğini hatırlatan Tümgeneral Firuzabadi, söz konusu itilafı kabul eden ülkeler Suudi yönetiminin cinayetleriyle ortak olacağı gibi zulmü kabullendikleri anlamına geldiğini belirtti.

Firuzabadi, Suudi rejimi tarafından oluşturulan itilafın DAEŞ’i desteklemek amacıyla kurulduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.