Fransa Dışişleri Bakanı, Laricani ile görüştü

  • 01 Şubat 2017
  • 1.065 kez görüntülendi.
Fransa Dışişleri Bakanı, Laricani ile görüştü

İslami Şura Meclisi Başkanı bugün Fransa Dışişleri Bakanı’nı kabul etti. Görüşmede Laricani, terörizmi destekleyen ülkelerin ABD Başkanı’nın vize kısıtlaması getirdiği listede yer almadığını belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani bugün Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrualt’la yaptığı görüşmede, İran’ın nükleer anlaşmaya hatta ABD Başkanı’nın sözlerinin ardından bağlı kaldığına işaretle, ancak ABD’nin nükleer anlaşmanın bazı maddelerini yerine getirmediğini kaydetti.

Laricani, İran ile Fransa’nın ticari ilişkilerinin gelişmekte olduğuna dikkat çekerek, İran İslam Cumhuriyeti’nin bilim ve kültür alanlarında da münasebetlerin güçlenmesini istediğini belirtti.

Fransa Dışişleri Bakanı da görüşmede, İran-Fransa Karma Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun ilk toplantısının olumlu ve yapıcı olduğuna işaretle, nükleer anlaşmanın ardından İran ile Fransa’nın ticaret hacminin yüzde 200 oranında arttığını vurguladı, ABD başta olmak üzere bütün tarafların nükleer anlaşmaya uymaları gerektiğini kaydetti.

Ayrualt, ABD’nin yeni hükümetinin bazı ülkeler için vize kısıtlama kararı hakkında ise, bu girişimin göçmenlerin haklarına zarar verdiğini belirtti.

Fransa Dışişleri Bakanı ayrıca, Yemen ve Suriye krizinin diyalog ile çözümüne vurgu yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanı bundan önce İranlı mevkidaşı, Cumhurbaşkanı ve Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunmuştu.

Fransa Dışişleri Bakanı’nın Tahran ziyareti sırasında iki ülke arasında 4 işbirliği anlaşması imzalandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.