İran ve Türkiye’nin ortak görüşü bölgede barış ve istikrardır

  • 12 Şubat 2016
  • 819 kez görüntülendi.
İran ve Türkiye’nin ortak görüşü bölgede barış ve istikrardır

İran devlet televizyonunun haberine göre İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı İbrahim Rahimpur ve Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Umit Yalçın dün Ankara’da bölgenin en önemli konuları ve iki ülke arasında ortak siyasi, ekonomik, ticari, güvenlik, konsolosluk ve kültürel ilişkiler sürecini ele aldı.

Umit Yalçın, Tahran-Ankara ilişkilerinin her zaman muteber ve resmi kanallardan faal bir şekilde devam ettiğini, bazı bölgesel meselelerde görüş ayrılıkların dışında son yıllarda iki ülke ilişkilerinin siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda geliştiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur ise İran ve Türkiye halkları arasında tarihi, siyasi ve kültürel güçlü ikişkilere işaretle, nükleer anlaşması ardından İran ve Türkiye ilişkilerinin güçlenmesi için yeni fırsatların oluştuğunu ifade etti.

Bahreyn, Suriye ve Yemen krizlerine değinen Rahimpur, bölgede terörizmin yayılması ve barış, istikrar ve huzurun sağlanmasının önemine değinerek, bölgenin bundan fazla gerginliğe dayanamayacağını söyledi.

Rahimpur, İran ve Türkiye’nin ortak işbirliği ile Suriye, Yemen ve Irak’ta krizin sona ermesi ve terörizm ile mücadelede kilit rol oynayabileceklerini belirtti.

Her iki yetkili ayrıca üst düzey yetkililer arasında yapıcı siyasi görüşmelerin devamına da vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.