Fransa’nın Tahran Elçisi: KOEP’in yararları tüm dünya içindir

  • 19 Ocak 2017
  • 1.120 kez görüntülendi.
Fransa’nın Tahran Elçisi: KOEP’in yararları tüm dünya içindir

Fransa’nın Tahran Elçisi, KOEP’i çok önemli bir anlaşma niteleyerek bunun yararlarının tüm dünyaya ait olduğunu bildirdi.

Dün akşam İran’ın Hürmüzgan eyaleti valisi Casem Caderi ile görüşen Fransa’nın Tahran Elçisi Fransua Shanso, KOEP anlaşması ardından, Tahran ve Paris’in bu anlaşmayı tam olarak uygulama konusunda kararlı olduklarını, İran’ın siyasi ve ekonomik önemi açısından da Fransız şirketlerin İran’da yatırım yapmaya aşırı meyilli olduklarını söyledi.

İran ve Fransız otomotiv şirketlerinin karşılıklı işbirliği ve ortak yatırımlarına, ayrıca Fransız Total firması ile İranlı yatırım şirketler arasındaki yatırım işbirliğine temas eden Fransa’nın Tahran Elçisi, bölgeyi ziyaret etmedeki amacının bölge imkanlarını belirleyerek yeni ortaklıklar için gerekli ortamı oluşturmak olduğunu söyledi.

Hürmüzgan eyaleti valisi Casem Caderi de, eyaletle ilgili açıklamada bulunarak bu eyateni 14 adadan oluştuğunu, kara, hava, deniz ve raylı taşımacılık imkanlarına sahip olduğunu, iki serbest ticaret bölgesiyle 6 özel iktisad bölgesinin bulunduğunu, çelik, petrol, gaz, alüminyum, mevsim dışı tarımcılık, muhtelif madenler gibi önemli kaynaklara sahip olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.