Gazze Direnişinin Saldırılarından Korkan Siyonist Rejim Tampon Bölge İnşa Ediyor ​

  • 28 Mayıs 2018
  • 1.968 kez görüntülendi.
Gazze Direnişinin Saldırılarından Korkan Siyonist Rejim Tampon Bölge İnşa Ediyor ​

Siyonist işgal ordusu, direniş güçlerinin Zikim yerleşkesine sızmalarını önlemek amacıyla Gazze açıklarında denizde tampon bölge inşa etmeye başladığını duyurdu.

Maariv gazetesinin haberine göre, Gazze açıklarında oluşturulan tampon bölgeye dünya çapında oldukça gelişmiş aletler yerleştirileceğini iddia etti.

Gazete, projenin 2014 savaşında Kassam Tugayları’na mensup 4 savaşçının Zikim askeri üssüne gerçekleştirdiği sızmanın tekrarlanmasını önlemek için yapıldığını, bunun savaştan çıkarılan derslerin sonucunda başlatıldığını ve uzun yıllar yerinde kalacağını ifade etti.

Gazete, söz konusu engelin üç bölümden oluşacağını, bir kısmının suyun altında, bir bölümünün dalga kıran şeklinde ve üçüncü bölümünün ise yerin üstünde inşa edilecek duvar olacağını kaydetti.

Duvarın inşasını değerlendiren Savaş Bakanı Avigdor Lieberman, dünyada bir ilk olan bu projenin Gazze’den sızmaları önleyeceğini söyledi.

İşgal rejimi olası bir savaşta Kassam Tugayları’nın onlarca askeri işgal altındaki Filistin sahillerine indirip eylem yapmalarından korkuyor.

İşgal rejiminde yayın yapan Kanal-10 televizyonu, işgal ordusunun Gazze’den deniz sızmalarını önlemek için Sınır Muhafızlarından özel birlik kurduğunu duyurdu.

İşgal televizyonu, Sınır Muhafızları komutanının aslında bu birliği 2014 yılında 4 Kassam savaşçısının Zikim askeri üssüne sızıp eylem yapmalarından sonra kurmayı düşündüklerini belirtti.

Kassam Tugayları’nın 2014 savaşında oldukça korunaklı olan Zikim askeri üssüne gönderdiği 4 savaşçısı üste birkaç askeri öldürüp bir tankı da havaya uçurduktan sonra geri dönerken şehit olmuştu.

Siyonist Başbakan kayıp sayısı vermekten kaçınırken, şehit olmadan önce merkezle konuşan Kassam Tugayları timi komutanı, birçok askeri öldürüp yaraladıkları ve bir tankı da imha ettikleri bilgisini vermişti.

Mücahitlerin bilgisini doğrulayan görüntüler Kassam mücahitlerinin kahramanca savaştıklarını ortaya koyuyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.