Gazze Halkı Her Şeye Rağmen Bayram Sevinci Yaşama Çabasında

  • 16 Temmuz 2015
  • 718 kez görüntülendi.
Gazze Halkı Her Şeye Rağmen Bayram Sevinci Yaşama Çabasında

Ambargo ve ablukanın Gazze’yi her yönden kuşatmaya alması sebebiyle şartların gittikçe ağırlaşmasına ve sıkıntıların artmasına rağmen bölge halkı yine de bir bayram sevinci yaşayabilmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Özellikle geçtiğimiz yaz gerçekleştirilen ve “Yenilmiş Ekin” adı verilen savaşta yıkılan evlerin yeniden inşasına fırsat verilmemesi, Gazze’nin yeniden imarı için gönderilecek yardımların bölgeye sokulması için kapıların açılmasını şart koşan ateşkes anlaşmasının gereklerinin yerine getirilmemesinden kaynaklanan sıkıntılar bayramın daha bir buruk yaşanmasına neden olacak.

Bütün bunlara rağmen Gazze ahalisi yine de hep birlikte, bütün aile fertleriyle bir bayram sevinci yaşayabilmek için hazırlık çalışmalarını birkaç gün önceden başlattı. Aileler çocuklarının bayram sevinci yaşamaları, bu günün farkını hissetmeleri için onlara bayramda yeni ve farklı kıyafetler giydirebilmek amacıyla bayram alışverişine çıktılar. Misafirlerine bayramda ikramlarda bulunmak amacıyla meyveler, tatlılar, muhtelif yiyecekler almak amacıyla çıkanların sayısı da az değil. O yüzden abluka ve ambargo sebebiyle aranan her şeyi bulmakta büyük zorluk yaşansa da çarşı ve pazarlar bayram hazırlıkları sebebiyle hayli hareketlenmiş durumda.

Ama çok sayıda aile de bayram alışverişi yapma imkânından yoksun olmanın burukluğunu ve hüznünü yaşıyor. Çünkü sekiz yıldan beridir devam eden abluka yüzünden işsizlik oranı %60’ı bulmuş durumda. İşsizlik yüzünden herhangi bir yerden gelirleri olmayan aileler sadece insani yardımların sunduğu imkânlarla hayatlarını idame ettirebiliyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.