Gazze Şeridi Sınırına Yakın Yahudi Yerleşkelerinde 4 Yerde Yangın Çıktı ​

  • 30 Eylül 2018
  • 2.412 kez görüntülendi.
Gazze Şeridi Sınırına Yakın Yahudi Yerleşkelerinde 4 Yerde Yangın Çıktı ​

İşgal güçleri, dün akşam (29 Eylül Cumartesi) Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelerde dört yerde yangın çıktığını açıkladı ve bomba uzmanlarının dün ikindiden sonra sınır bölgesinde onlarca el yapımı bombayı etkisiz hale getirdiğini öne sürdü.

İşgal rejimi Kurtarma ve İtfaiye İdaresi ekiplerinin dün sabahtan itibaren Filistinli gençler tarafından Gazze Şeridi’nden gönderilen yangın çıkarıcı balonların sebep olduğu dört yangına müdahale ettiği bildirildi.

İşgal güçleri, yangınların Kissufim ve Nahal Oz Yahudi yerleşkelerinde onlarca dönümün yanmasına sebep olduğunu ifade etti.

Bu arada işgal radyosu, bomba uzmanlarının Cuma günü sınır bölgesinde işgal askerlerine doğru atılan onlarca el yapımı bombayı etkisiz hale getirdiğini öne sürdü.

İşgal radyosunun haberinde, Karni kapısından En-Nimr kapısına kadar olan bölgede 100 civarında boru tipi ve el yapımı bombanın etkisiz hale getirildiği ve bölgeden patlama seslerinin duyulduğu iddia edildi.

İşgal güçlerinin Cuma günü Gazze Şeridi sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında gerçekleştirilen gösterilere ateş açması sonucu ikisi çocuk 7 Filistinli şehit oldu ve yüzlerce kişi de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.