General Bakıri: Büyük güçler kendi kültürlerini diğerlerine dayatmak istiyor

  • 25 Şubat 2018
  • 962 kez görüntülendi.
General Bakıri: Büyük güçler kendi kültürlerini diğerlerine dayatmak istiyor

Tahran’da düzenlenen bir toplantıda konuşan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, “Yıllarca dünya milletlerini yağmalayan büyük güçler, günümüzde kendi kültürlerini diğerlerine dayatmak istiyor; ancak biz gelişmelerin hızla ilelerdiği bir zamanda yaşıyoruz ve cesaret, fedakarlık ile vatanseverlik gibi özellikler her daim değişmek üzere” ifadelerinde bulundu.

Tümgeneral Bakıri konuşmalarını şöyle sürdürdü: İran milleti, Saddam’ın başında bulunduğu Irak’ın işgalciliğini kutsal bir savunmaya dönüştürdü. Bu savaşta ise 35 ülke Irak’ı destekleyerek, İranlıları küçük düşürüp İnkılabı yenmek istiyordu ancak bir sürü ambargo ile komployla yüzleşen İran halkı, boş ellerle bunların hepsine karşılık verdi.

Genelkurmay Başkanı ilaveten “Kutsal Savunma Dönemi” boyunca büyük stratejistlerin eğitildiğini de bildirerek sözlerine şunları ekledi: Bizim komutanlarımızla stratejistlerimiz dünyaca ünlü stratejistlerle karşı karşıya geldiğinde onların bu açıdan daha düşük seviyede olduklarını farkediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.