General Caferi: Devrim Muhafızları’nın kabiliyetini duysa, Trump bu haltlardan edemeyecek

  • 25 Temmuz 2018
  • 1.468 kez görüntülendi.
General Caferi: Devrim Muhafızları’nın kabiliyetini duysa, Trump bu haltlardan edemeyecek

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ABD Başkanı Trump’ın tehditlerine gösterdiği devrimci tepkisine işaretle, ABD’nin maceraperest başkanının Devrim Muhafızları’nın bugünkü kabiliyetlerini duyması halinde, asla bu haltlardan edemeyeceğini ve petrol tehdidine cevabın kolay olduğunu anlayacağını ifade etti.

Fars Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi bugün Devrim Muhafızları Hava Uzay Gücü tarafından geliştirilen ve bakımdan geçirilen 10 adet Su-22 savaş uçağını tanıtma töreninde yaptığı konuşmada, Devrim Muhafızları’nın füze, İHA ve savunma alanları dışında yüksek motivasyon ve gayreti sayesinde araştırma ve teknoloji çalışmalarda bulunarak savaş uçakları alanında da kendi kabiliyetini kullandığını ifade etti.

Komutan Caferi, Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri’nin kabiliyetinin kanıtlanmasının ardından ülkedeki Su-22 savaş uçaklarının overoli için karar verildiğini vurguladı.

Bu uçakların overolinin kısa sürede gerçekleştiğine dikkat çeken Caferi, Su-22 savaş uçaklarının hava kuvvetlerinin envanterine eklendiğini söyledi.

Devrim Muhafızları Komutanı Caferi sözlerinin devamında, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ABD Başkanı Trump’ın tehditlerine gösterdiği tepkisine işaretle, ABD’nin maceraperest cumhurbaşkanının Devrim Muhafızları’nın bugünkü kabiliyetlerini duyması halinde, asla bu haltlardan edemeyeceğini ve petrol tehdidine cevabın kolay olduğunu anlayacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.