Guatemala, İşgal Rejimindeki Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşımaya Karar Verdi

  • 25 Aralık 2017
  • 987 kez görüntülendi.
Guatemala, İşgal Rejimindeki Büyükelçiliğini Kudüs’e Taşımaya Karar Verdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın ardından Guatemala Devlet Başkanı Jimmy Morales de Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti olarak kabul ettiklerini ve Guatemala Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacaklarını açıkladı.

Jimmy Morales Facebook’tan yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşme sonrası bu kararı alarak, hazırlıkları başlattığını söyledi.

Taşıma işleminin ne zaman başlayacağına dair detay belirtmeyen Morales, bu konuda çalışma talimatı verdiğini kaydetti.

Orta Amerika ülkesi Guatemala’nın bu kararı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda kabul  edilen ve ABD’nin tehditlerine rağmen ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ün  İsrail’in başkenti olarak tanınması ve ABD Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınması kararını geçersiz sayan kararın ardından geldi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BM Genel Kurulu toplantısı öncesinde diğer ülke temsilcilerine birer mektup göndererek, toplantıda tasarıya evet oyu veren ülkelerin isimlerini alacaklarını söylemişti.
Haley, BM Genel Kurulu sırasında da ABD’nin Kudüs kararından vazgeçmeyeceğini ancak ABD’ye karşı oy kullanacak ülkeleri unutmayacağını ifade etmiş, karara destek veren ülkeleri ABD yardımları ile tehdit etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.