Gulamali Hoşru: Nükleer silah sahibi ülkeler NPT anlaşmasını ihlal ediyor

  • 29 Mart 2017
  • 1.044 kez görüntülendi.
Gulamali Hoşru: Nükleer silah sahibi ülkeler NPT anlaşmasını ihlal ediyor

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru, BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, nükleer silah sahibi ülkelerin NPT antlaşmasına uymadıklarını belirtti.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Gulamali Hoşru, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda düzenlenen “Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması” toplantısında yaptığı konuşmada, nükleer silah sahibi ülkeleri eleştirerek, “Uluslararası toplumun nükleer silahların topyekun imha edilmesi yönündeki meşru talepleri çok az sayıda ülkelerin küresel güvensizlik üzerinde kurdukları hayali güvenlik gerekçesiyle gözardı edilmektedir” dedi.

Hoşru, nükleer silahsızlandırmaya ilişkin uluslararası çaba ve özellikle de “NPT” gibi antlaşmaların yetersiz kaldığını belirterek, “Şimdiye kadar nükleer silah sahibi ülkeler tarafından bu konuyla ilgili ciddi adımlar atılmadı. Kanaatimce bu ülkeler gelecekte de olumlu sonuçlar için çaba sarfetmeyecek” değerlendirmesini yaptı.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi, “Nükleer silah sahibi ülkelerin söz konusu toplantıya katılmamakla birlikte “NPT” antlaşmasının 6’ıncı maddesine verdikleri sözlerini tutmadıklarını gösterdi” açıklamasında bulundu.

İran İslam Cumhuriyeti’nin New York’ta düzenlenen “Nükleer Silahların Yasaklanması Antlaşması” toplantısına katılma nedenlerini anlatan Hoşru, “İran kimyasal silahların mağduru olduğundan ötürü kitle imha silahlarının da tehlikeli olduğunun farkındadır. Dolayısıyla da insanlığı kurtarmak için aktif olarak diplomatik müzakerelere katılmak şarttır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.