Halaki: Suriyeli Göçmenlerle Teamülde İnsan Hakları İhlal Ediliyor

  • 02 Eylül 2015
  • 734 kez görüntülendi.
Halaki: Suriyeli Göçmenlerle Teamülde İnsan Hakları İhlal Ediliyor

Suriye Bakanlar Kurulu dün Başbakan Vail el Halaki başkanlığında düzenlediği haftalık olağan toplantısında ülke dışına göç başta olmak üzere toplumsal ve ekonomi alanlarında birçok başlık tartışıldı.

Halaki; Kimi Avrupalı devletlerin Suriyeli göçmenlerle teamülde başta insan hakları yasaları olmak üzere uluslararası bütün kanunları ihlal ettiklerini dile getirerek, Suriyeli göçmenlerin canları ve geleceklerinin ticaretini yapan çetelere karşı mücadele edilmesi gereğinin altı çizdi.

İllerde bulunan hizmet daireleri ve belediyelerdeki hizmet problemlerin çözümü için ilgili bütün kurumlarla aktif bir çaba sürecine girildiğine işaret eden Halaki, yolsuzluk, kayırma, ihmal ve benzeri hiçbir suçun cezasız kalmayacağının altını çizdi.

Ziraat Bakanlığından Tavukçuluk alanındaki projelerin desteklenmesini talep eden Halaki, ziraat ve hayvancılık alanının yaşanmakta olan süreçte hayati bir önem taşıdığını bu nedenle hak ettiği önem ve desteğin verilmesi gerektiğini beyan etti.

Toplantıda ayrıca Elektrik Bakanı İmad Hamis, elektrik sektöründe hizmetlerin daha nitelikli ve istikrarlı bir şekilde sunulması için harcanan çabalara ilişkin bir anlatım sunara, terör saldırılarının baş hedefleri arasında yer alan elektrik ve enerji ağlarında meydana gelen hasarın giderilmesi için teknik ekiplerin günün 24 saati boyunca görev başında olduklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.