Halepçe pazar esnafı Irak Kürt Bölgesel Yönetimini protesto etti

  • 28 Aralık 2017
  • 1.108 kez görüntülendi.
Halepçe pazar esnafı Irak Kürt Bölgesel Yönetimini protesto etti

Irak’ın kuzeyindeki kürt bölgesinde yer alan Halepçe’de, pazar esnafı bölge halkının da desteğiyle Kürt Bölgesel Yönetimini protesto için kepenk kapattı.

İRNA’nın haberine göre, sözkonusu kepenk kapatma eylemi, Kürt bölgesel yönetimi güvenlik güçlerinin halkın protestosunu önlemek için caddelere belirgin bir şekilde yerleşmesinin ardından gerçekleşti.

Irak’ın kuzeyindeki kürt bölgesi halkının Kürt Yerel Yönetimi’nin mali yolsuzluğu ve su, elektrik, ve ulaşım gibi alanlarda halka gerekli hizmet vermedeki yetersizliğini protesto eylemleri   geçen hafta Süleymaniye eyaletinin bir çok yerinde başlamıştı. Bu arada aynı şekilde siyasi parti ve gruplar da, Barzani ailesinin yönetimdeki tekelini kırmak ve protesto için  tepkilerini ortaya koymuşlar ve bazı partiler ve siyasi gruplar da yönetimden çekilmişlerdi.

Bu arada alınan haberlere göre, Irak Kürdistan Yurtsever Birliği liderlerinden Molla Bahtiyar, Kürt bölgesel yönetiminden bir heyetin yakın bir zamanda Bağdat’a, merkezi hükümetle görüşmek için gideceğini bildirdi.

Bahtiyar, Bağdat hükümetiyle yapılacak görüşmelerin konusunun geçiş noktalarındaki sorunlar, gümrükler, ve havalimanları, memurların maaşları, Kürt yerel bölgesinin bütçesi  ve tartışmalı bölgeler olacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.