Halid Meşal: Hamas, kuruluşunun 34. yılında ilkelerine güvenerek yoluna devam ediyor

  • 14 Aralık 2021
  • 178 kez görüntülendi.
Halid Meşal: Hamas, kuruluşunun 34. yılında ilkelerine güvenerek yoluna devam ediyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Yurt Dışı Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Filistin İletişimciler ve Medya Derneği’nin (FİMED) İstanbul’da düzenlediği bir programda yaptığı konuşmada hareketin bugüne kadar geçirdiği evreler ve geleceğe bakışı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hamas’ın kuruluşunun 34. yıl dönümü münasebetiyle, gazetecilerden, yazarlardan, fikir adamlarından ve siyasetçilerden oluşan davetliler grubuna hitaben konuşan Halid Meşal, Hamas’ın kuruluşunun 34. yıl dönümünde de ilkelerine tam güvenle yoluna devam ettiğini vurguladı.

Meşal konuşmasında, ırkçı  İsrail’in yenilgiye uğratılacağı konusundaki kanaatinin her geçen gün daha da güçlendiğini vurgulayarak; “İşgalci her ne zaman Filistin davasını bitirme noktasına çok yaklaştığını ve artık onu tarihe gömeceğini, izlerini ortadan kaldıracağını düşünse, Filistin halkı ve direnişi bir şahlanışa geçerek onu sıfır noktasına geri çevirmektedir.” ifadesini kullandı.

Öte yandan Hamas liderlerinden  Muhammed Ebu Asker, “Filistin direnişi, önümüzdeki birkaç gün içinde tüm grupların katılımıyla büyük bir tatbikata hazırlanıyor.” dedi.

Ebu Asker, bu tatbikatın amacının Siyonist rejime Gazze Şeridi’ne karşı yeni bir aptallık düşünürse direnişin saldırılarına karşı koymaya hazır olduğu mesajını iletmek olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.