Hamas: “Filistinlilerin Haklarını Eksiltecek Bir Tasarıyı Kabul Etmeyiz”

  • 23 Aralık 2014
  • 1.100 kez görüntülendi.
Hamas: “Filistinlilerin Haklarını Eksiltecek Bir Tasarıyı Kabul Etmeyiz”

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), başta dönüş hakkı, Kudüs ve toprak konularıyla ilgili olmak üzere Filistin halkının ulusal hak ve sabitelerine zarar verecek bir karar tasarısını kabul etmeyeceğini belirtti.

Filistin Yönetimi’nin bazı Arap ve uluslararası çevrelerle birlikte belli bir tarihe bağlı olarak işgal rejiminin 1967’de işgal ettiği Filistin bölgelerinden çekilmesi ve bu bölgelerde bir Filistin devletinin için BM Güvenlik Konseyi’ne yaptığı başvuruyu değerlendiren Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Filistin siyasi tutumuyla ilgili olan böyle bir konuda hiç kimsenin veya çevrenin tek başına karar vermemesi gerektiğini belirterek, düşmanla yeniden anlamsız görüşmelere başlamaya da karşı olduklarını söyledi.

Ürdün 18 Aralık günü, Arap ülkelerinin koordinasyonunda hazırlanan ve 2017 sonuna kadar Filistin topraklarındaki İsrail işgalinin sonlanmasını isteyen Filistin karar tasarısını BM Güvenlik Konseyi’ne resmen sundu. BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan taslakta Kudüs, mülteciler ve yerleşim birimleri konularında eksiklikler olduğu konusunda ciddi eleştiriler var.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.