Hamas: Gazze Şeridi’nde Yeni Bir Hükümet Veya İdare Komitesi Kurulmadı

  • 19 Nisan 2019
  • 1.207 kez görüntülendi.
Hamas: Gazze Şeridi’nde Yeni Bir Hükümet Veya İdare Komitesi Kurulmadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar’ın ofisinden yapılan açıklamada, hareketin Gazze Şeridi’ni yönetmek için hükümet veya idare komitesi kurduğu iddialarını yalanlandı.

Bazı medya organlarında konuyla ilgili yayınlanan haberler üzerine Es-Sinvar’ın ofisinden yapılan açıklamada, “Herhangi bir hükümet ya da idare komitesi kurulmadı” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, vatandaşlara daha iyi hizmet sunulabilmesi için bazı dosyalarda teknik düzeyde ve sınırlı bir şekilde düzenleme yapıldığı ifade edildi.

Gazze Şeridi’ndeki bazı makamlarda yapılan değişikliklerin ardından medya organlarında Hamas’ın hükümet veya idare komitesi kurduğu yönünde haberler yayınlanmıştı.

Hamas Hareketi, Eylül 2017’de Mısır’da yürütülen uzlaşı görüşmeleri sırasında Gazze’deki idare komitesinin lağvedildiğini ilan etmiş ve 2014’te kurulan uzlaşı hükümetini Gazze’ye gelerek göreve başlamaya davet etmişti.

Ramallah’taki hükümet Gazze Şeridi kapılarının idaresini teslim almasına rağmen kontrolün tümüyle kendinde olmadığını öne sürerek görevini yerine getirmedi.

Geçen hafta Filistinli grupların tepkilerine rağmen Ramallah’ta Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Muhammed İştiyye başkanlığında yeni bir hükümet kuruldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.