Hamas: “Gazze’nin Ä°marı Karşılığında Silahımızı Bırakmayacağız”…

  • 14 Åžubat 2015
  • 849 kez görüntülendi.
Hamas: “Gazze’nin Ä°marı Karşılığında Silahımızı Bırakmayacağız”…

Filistin Ä°slâmi DireniÅŸ Hareketi (Hamas), iÅŸgal rejiminin ateÅŸkes anlaÅŸmasının ÅŸartlarını yerine getirmeyerek Gazze’nin imarını sürekli engellemeye devam etmesi karşısında kesin tavrını bir kez daha ortaya koydu. Hamas iÅŸgal rejiminin Gazze’nin yeniden imarını bir ÅŸantaj aracı olarak kullanma oyunlarına boyun eÄŸmeyeceÄŸini ve böyle bir pazarlık karşılığında silahını bırakmayı kesinlikle kabul etmeyeceÄŸini dile getirdi. Hamas, Küdus’te Mescidi Aksa’nın gündelik olarak kirletilmesine de sessiz kalmayacağını bildirdi.

Hamas’ın ileri gelen siyasi liderlerinden Ä°smail Rıdvan dün (13 Åžubat) Cuma namazında Gazze’deki Büyük el-Umeri Camisi’nde okuduÄŸu hutbede bu konuya deÄŸinerek ÅŸu ifadelere yer verdi:

“DireniÅŸin silahı üzerinde pazarlık yapmayı kesin bir dille reddettiÄŸimizi ifade etmek istiyoruz. Aynı ÅŸekilde Gazze üzerinden ve deÄŸiÅŸik kanallardan yapılan baskılara ve oyunlara da boyun eÄŸmeyeceÄŸimizi bildiriyoruz. Siyonist iÅŸgalci Gazze’nin imarını silahımızı elimizden almak için bir baskı aracı olarak kullanmak istiyor. Ama silahımız üzerinde kesinlikle pazarlık yapmayacağız.”

Ä°smail Rıdvan Cuma hutbesinde Gazze’ye sekiz yıldan beri uygulanan insanlık dışı ambargo ve ablukaya da deÄŸinerek bu ambargonun hayatın bütün alanlarını kuÅŸattığını dile getirdi. Ä°ÅŸgal rejiminin aynı zamanda bu ambargo süresince bölgeye karşı üç ayrı savaÅŸ açtığına dikkat çeken Ä°smail Rıdvan bu ambargo yüzünden insanlık namına bir felaket yaÅŸandığını hatırlatarak, Arap ülkelerinin, Ä°slâm âleminin ve dünyanın böyle bir felaket karşısında sessiz kalmasına tepki gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.