Hamas: İşgal Rejiminin Göstericileri Tehdit Etmesi Boş Bir Girişimdir ​

  • 05 Ekim 2018
  • 1.856 kez görüntülendi.
Hamas: İşgal Rejiminin Göstericileri Tehdit Etmesi Boş Bir Girişimdir ​

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Hasım Kasım, Siyonist liderlerin Büyük Dönüş Yürüyüşleriyle ilgili tehditler savurmalarının bu yürüyüşleri durdurma konusunda boş bir girişim olduğunu belirterek, yürüyüşlerin 28’inci cuması olan Sebat ve Dayanma Cumasına halkın yoğun bir katılım gösterdiğini söyledi.

Kasım yaptığı açıklamada, Filistin halkının Siyonist liderlerin bozuk plaka gibi söylemlerine kulak asmadığını, mücadelesine devam edeceğini ve başta Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırmak üzere amaçlarını gerçekleştirinceye kadar barışçıl gösterilere katılacağını ifade etti.

İşgal ordusu daha önce yaptığı açıklamada olası olağanüstü duruma hazırlıklı olmak için Gazze sınırına yığınak yaptığını ve bölgeye Demir Kubbe sistemini konuşlandırdığını duyurdu.

Siyonist Savaş Bakanı Avigdor Lieberman da yaptığı açıklamada, işgal güçlerine Gazze sınırında muhtemel gelişmelere karşı teyakkuzda olmaları talimatını verip, meydana gelecek olağanüstü durumlara hazırlıklı olunmasını istemişti.

Yediot Ahranoot gazetesinin haberine göre, Lieberman işgal ordusundaki üst düzey komutanlarla kapalı bir toplantı düzenledikten sonra böyle bir talimatı verdi.

30 Mart’ta Gazze sınırında başlayan Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşlerine katılan masum ve savunmasız insanlara acımasızca saldıran işgal güçleri şimdiye kadar 205 kişiyi şehit etti, 400’ü ağır 22 binden fazla kişiyi de yaraladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.