Hamas: Kayıp İsrail Askerleriyle İlgili Bilgiye Karşılık Esirler Serbest Bırakılsın

  • 10 Temmuz 2015
  • 729 kez görüntülendi.
Hamas: Kayıp İsrail Askerleriyle İlgili Bilgiye Karşılık Esirler Serbest Bırakılsın

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Üyesi Mahmud Ez-Zehhar, Siyonist işgal rejiminin Şalit esir takasıyla salıverilen ve daha sonra yeniden tutuklanan Filistinli esirlerin serbest bırakılmasına karşılık Hamas’ın kayıp Siyonist askerlerle ilgili bilgi vermeye hazır olduğunu söyledi.

Siyonist esir askerlerle ilgili konuya değinen Hamas lideri Ez-Zehhar, Gazze’de kayıp Siyonist askerlerin dosyası kapalı olduğu için bunu açamayacaklarını belirterek, Özgürlerin Vefası anlaşmasıyla serbest kalan ancak daha sonra tekrar tutuklanan esirlerin serbest kalması şartıyla işgal askerleriyle ilgili bilgi verebileceklerini söyledi.

Ez-Zehhar işgalciye hatırlatmalarda bulunarak şunları söyledi: “İşgal rejiminin esir veya kayıp askerlerden bahsetmeden önce eski anlaşmalara saygı göstermesi ve onların gereğini yapması gerekir. Onların çağrılarına cevap vermeyeceğimiz gibi bir yorum da yapmayız. Dosya bizim açımızdan tamamen kapalıdır. Bu şartı yerine getirmedikçe görüşmelerden bahsetmek imkânsızdır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.