Hamas: “Rafah Kapısı’yla İlgili Bize İletilen Önerileri İnceliyoruz”

  • 03 Ocak 2016
  • 865 kez görüntülendi.
Hamas: “Rafah Kapısı’yla İlgili Bize İletilen Önerileri İnceliyoruz”

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Rafah Kapısı’nın açılmasıyla ve çalışmasıyla ilgili yeni bir girişim olduğunu ve kendilerine iletilen önerileri incelediklerini açıkladı.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, dün akşam (2 Ocak Cumartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, Hamas Hareketi’ne Rafah Kapısı’nda yaşanan krizin çözümüyle ilgili bazı gruplardan ve güçlerden, sivil toplum ve Filistin Parlamentosu temsilcilerinden öneriler geldiği ifade edildi.

Girişimde bulunan grupların ve şahsiyetlerin Rafah Kapısı’ndaki krizin aşılması konusunda gösterdikleri çabaları öven Ebu Zuhri, önerilerin incelendiğini belirtti.

Filistinli beş grup Rafah Kapısı’yla ilgili hazırladıkları önerileri Hamas ve Fetih hareketleriyle Filistin Hükümeti’ne sunmuştu.

Filistinli gruplar tarafından sunulan öneriler, kapıdaki görevlilerin devlet memuru kabul edilerek eski memurlarla birlikte çalışmaya devam etmelerini, kapının yönetiminin üzerinde uzlaşma sağlanan bağımsız bir şahsiyete ve güvenliğinin Mahmud Abbas’a bağlı Başkanlık Muhafızları’na devredilmesini içeriyor.

Filistin Hükümeti de Başbakan Rami El-Hamdallah başkanlığında oluşturulan komitenin önerileri incelediğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.