Hamas Yüzyılın Anlaşması’nın Hayata Geçirilmesini Engelleyecek

  • 22 Temmuz 2018
  • 1.445 kez görüntülendi.
Hamas Yüzyılın Anlaşması’nın Hayata Geçirilmesini Engelleyecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Üsame Hamdan, “Yüzyılın Anlaşması” projesinin İslam ümmetini hedef alan bir komplo olduğunu söyledi.

Hamas’ın söz konusu projenin uygulanmasına engel olacağını ifade eden Hamdan, Moritanya’nın başkenti Novakşot’ta dün (21 Temmuz Cumartesi) düzenlenen “3’üncü Afrika Kudüs Buluşması”nda yaptığı konuşmada, Hamas’ın ve Filistin halkının direnişinin Yüzyılın Anlaşması’na izin vermeyeceğini bildirdi.

Yüzyılın Anlaşması’nın hiçbir surette başarılı olamayacağını kaydeden Hamdan, söz konusu projenin özünü 16 Mayıs 1916’da İngiltere ve Fransa arasında imzalanan ve Ortadoğu’nun parçalanmasını hedefleyen Sykes-Picot Anlaşması’nın yeniden düzenlenmesinin oluşturduğunu ifade etti.

Hamdan, Kudüs’ü istila girişimlerine karşı koymak için ümmetin hemen harekete geçmesi gerektiğine işaret etti.

Konferansa katılanları İsrail’i boykot faaliyetlerinin Afrika’nın dört bir yanında yaygınlaşması için çalışmaya davet eden Hamdan, Afrika ülkelerinin Filistin davasına verdiği desteğe övgüde bulundu.

Novakşot’ta dün başlayan “3’üncü Afrika Kudüs Buluşması”na 17 Afrika ülkesinden heyetlerin ve Hamas liderlerinin katıldığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.