Hamas’ın Avukatı: Mahkeme Kararıyla Hamas İstediği Ülkede Ofis Açabilecek…

  • 20 Aralık 2014
  • 931 kez görüntülendi.
Hamas’ın Avukatı: Mahkeme Kararıyla Hamas İstediği Ülkede Ofis Açabilecek…

Avrupa Birliği nezdindeki Hamas avukatı Avrupa Birliği mahkemesinin Hamas hareketini terör örgütleri listesinden çıkarmasının onun askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları’nı da kapsadığını belirtti.

Hamas hareketi adına Avrupa Birliği’nde davaları takip eden ve Hamas’ın terör listesinden çıkarılması için bayan avukat arkadaşıyla birlikte yoğun çaba harcayan Halid Eş-Şevli yaptığı değerlendirmede karardan sonra iki ay içinde bir itiraz söz konusu olmazsa, Hamas hareketinin bu karara istinaden istediği Avrupa ülkesinde ofis açabileceğini, Hamas ile resmi düzlemde ilişki kurmak isteyen herhangi bir ülkenin de onunla ilişki kurabileceğini söyledi.

El-Cezire televizyonunun yayınına Londra’dan katılan avukat Eş-Şevli bu davayı, Hamas hareketinden aldıkları vekaletin ardından 2010 yılında başlattıkları hummalı bir çalışmanın ardından kazandıklarını ifade etti.

Avukat Halid Eş-Şevli yaptığı açıklamada, Hamas hareketinin terör listesine alınmasının arkasında siyasi nedenler bulunduğunu belirterek, yapılan suçlamaların ve uygulamaların Avrupa Birliği normlarına uygun olmadığını hatırlattı.

Hamas’ın terör hareketi ilan edilmesinin ardından dondurulan mallarının da karara bir itiraz olmaması durumunda üç ay içinde kendisine iade edileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.