HAMAS’tan Filistinlilere Mescidi Aksa çağrısı

  • 06 Eylül 2021
  • 286 kez görüntülendi.
HAMAS’tan Filistinlilere Mescidi Aksa çağrısı

Hamas, Filistinlilerden Yahudi bayramları ile aynı zamanda Mescidi Aksa’ya gitmelerini istedi.

HAMAS’ın Kudüs kentindeki sözcüsü, Yahudilerin bayramları sırasında siyonist yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı Mescid-i Aksa’yı savunmak için Filistinlilerden Mescid-i Aksa’ya gitmelerini istedi.

Siyonist Yahudi yerleşimciler kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın çağrılarını sürdürürken, dün sabah onlarca siyonist yahudi yerleşimci işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüslü kaynaklar, dünkü baskına 144 Yahudi yerleşimcinin katıldığını açıkladı.

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin baskınının Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde yoğunlaştığını ve yerleşimcilerin baskın sırasında provokatif tavırlar sergilediklerini bildirdi.

Sözde heykel cemaatleri, önümüzdeki Salı günü başlayıp on gün devam edecek Yahudi bayram günlerinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları yapıyor.

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade de Filistinlileri baskınlara karşı koymak için seferber olmaya davet etti.

Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınlara katılan Yahudi yerleşimcilerin işgal ordusu ve polisi tarafından korunduğuna dikkat çeken Hammade, Filistinlilerden Mescid-i Aksa’yı kirletmeye tevessül etmeleri halinde Yahudilerin bayram günlerini öfke gününe dönüştürmelerini istedi.

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri de Yahudi yerleşimcilerin baskın girişimlerine karşı koymak için Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrısında bulundu.

Kudüs’ün İslami-Filistin kimliğinin ana sembolü olan Mescid-i Aksa, işgalci rejimin Kudüs’teki yıkıcı eylemlerinin her zaman hedefi olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.