HAMAS’tan yeni füze ve İHA tanıtımı

  • 16 Aralık 2014
  • 1.005 kez görüntülendi.
HAMAS’tan yeni füze ve İHA tanıtımı

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin Tahran’daki üst düzey yetkilisi  Halid Kaddumi,  direnişin hedefinin Filistin topraklarını özgürlüğüne kavuşturmak olduğunu söyledi.

Habere göre Kaddumi, HAMAS’ın yeni füze ve insansız hava aracını tanıtmaktan hedefinin de, direniş güçlerinin her zaman siyonist İsrail’e karşı mücadeleye hazır olduğunu göstermek ve direnişin yeni silahlarla  siyonist İsrail’i  gafil avlayacak gücünü göstermek olduğunu söyledi.

Geçen Pazar günü Gazze’de havanın yağmurlu olmasına rağmen Hamas’ın kuruluşunun 27. yıldönümü münasebetiyle planlanan gösteri ve etkinliklerde Hamas’ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları, siyonist işgale karşı direnişini kararlılıkla sürdüreceğini ortaya koyan hazırlıklarını ve çalışmalarını sergileyen bir askerî gösteri gerçekleştirmişti ve gösteri esnasında İzzettin Kassam Tugayları’nın işgal rejimine karşı geliştirdiği muhtelif silahların, roketlerin ve askeri teçhizatın da sunumu yapılmıştı.

Kaddumi, 1967 topraklarında Bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasına destek verdiklerini  belirterek, halihazırda 1967 topraklarında böyle bir devletin olmadığını söyledi.

Bu arada HAMAS sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, siyonist işgal askerlerinin deniz üssüne yönelik Kassam Tugayları’nın yaptığı operasyonun görüntülerinin basına sızmasıyla işgal rejiminde başlayan çalkantıları, şoku ve eleştirileri değerlendirmesinde “sızdırılan görüntüler Siyonistler için adeta bir skandaldır. Bu görüntüler Netanyahu’nun yalan söylediğini ortaya koyarken, Gazze’deki direniş güçleriyle Hamas hareketinin de doğru söylediğini ortaya koydu” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.