Harrazi: ABD’nin Suriye topraklarındaki varlığı yasa dışıdır

  • 19 Ocak 2018
  • 942 kez görüntülendi.
Harrazi: ABD’nin Suriye topraklarındaki varlığı yasa dışıdır

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı, ABD’nin Suriye topraklarındaki askeri varlığının bu ülkede barış için bir katkısı olmadığını ve İran İslam Cumhuriyeti’nin bu varlığı yasa dışı olarak gördüğünü söyledi.

İran Dış İlişkiler Stratejik Konseyi Başkanı Kemal Harrazi bugün Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı Ali Haydar ile Şam’da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından İranlı yetkili gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye yönetiminin ABD’nin bir an evvel bu ülke topraklarını terk etmesi gerektiğine vurgu yaptığını söyledi.

Harrazi, ABD’nin Suriye halkına kendilerinin birbiriyle oturup müzakere etmelerine ve böylece barışın sağlanması ve sorunların geride bırakılmasına izin vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Harrazi, Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı ile ulusal barış alanını genişletme yollarını ve dış faktörlerin rolünü ele aldığını belirtti.

Suriye Ulusal Uzlaşı Bakanı da, Suriyeli birçok grubun ulusal barış projesinin genişletilmesine vurgu yaptığını ve bu bağlamda iyi girişimlerin yapıldığını söyledi.

Ali Haydar, İran ile Suriye’nin tarihi münasebetlerine temasla, iki ülkenin aynı mevzide yer aldığını ve birlikte zafere ulaşacağını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.