Hasan Ruhani: Bütün tarafların nükleer anlaşmaya uymaları gerekir

  • 31 Ekim 2016
  • 940 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Bütün tarafların nükleer anlaşmaya uymaları gerekir

İran Cumhurbaşkanı Ruhnai, bugün İngiltere’nin yeni İran Büyükelçisi Nicolas Hopton’u kabul etti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bugün İngiltere’nin yeni Tahran Büyükelçisi Nicolas Hopton’a hitap ettiği görüşmede, İran-İngiltere arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Son yıllarda iki ülkenin ilişkilerinde bazı ilerlemeler kaydedilmiştir. Mevcut potensiyellerden faydalanarak bu süreç daha da ivme kazanabilir” dedi.

İngiltere’nin nükleer anlaşmadaki rolüne işaret eden Cumhurbaşkanı Ruhani, “Müzakereler sonucu 7 ülke de büyük bir başarıya ulaştı. Bu anlaşma bütün dünyaya sorunların diplomasi yoluyla çözülebileceğine dair bir masaj verdi” ifadesini kullandı.

Nükleer anlaşma konusunda İran’ın bütün taahhütlerine uyduğunu belirten Ruhani, karşı tarafların da yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani’ye güven mektubunu sunan Nicolas Hopton da bu görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin günbegün geliştiğini ve İngiliz bankaların da İran’la işbirliği yapmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Bölgesel gelişmelere de değinen İngiltere’nin yeni Tahran Büyükelçisi, iki ülkenin bu bağlamda da işbirliği yapabileceğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.