Hasan Ruhani: Düşman, Müslümanlar arasındaki anlaşmazlıkları kullanıyor

  • 17 Ocak 2018
  • 817 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Düşman, Müslümanlar arasındaki anlaşmazlıkları kullanıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 13. İİT Parlamentolar Birliği Konferansı’na katılmak üzere Tahran’da bulunan Umman Meclis Başkanı Halit Bin Hilal el-Mamuli ile bir araya geldi.

Ruhani bu görüşmede, İran-Umman ilişkileirne işaret ederek, kültürel ve siyasi alanlarda iki ülke arasındaki yakın ilişkilerin en iyi seviyede olduğunu belirtti.

Ruhani ilaveten, mevcut ekonomik kapasiteleri değerlendirerek iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirlmesi gerektiğini vurguladı.

Bankacılık sektöründeki işbirliğinin güçlendirilmesiyle birlikte girişimciler, tüccarlar ve yatırımcılara ekonomik alanlarda yeni kolaylıklar sağlanmasının önemine değinen Ruhani, şunları söyledi: İran olarak Ummanlı yatırımcıların ülkenin güneyinde yer alan Çabahar ve Cask serbest ticaret bölgesinin yanı sıra ulaşım alanında faaliyet yapmasını olumlu karşılıyoruz.

Hasan Ruhani, bu sene 13’üncüsü Tahran’da düzenlenen İİT Parlamentolar Birliği Konferansı’na dair şu açıklamalarda bulundu: İslam düşmanları, çıkarlarını Müslümanlar arasındaki anlaşmazlıklarda arıyorlar ve Müslüman devletlerin birleşip bir araya gelmesini istemiyorlar; bu nedenle Müslüman liderlerin birbirleriyle ortak konular üzerinde görüş alışverişinde bulunup fikir birliğine varması bölgemizde barış ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olabilir.

Yemen kriziyle ilgili olarak Cumhurbaşkanı Ruhani, “Burada gerilimin son bulması yönünde bölgedeki tüm devletler özellikle de İran ile Umman önemli rol oynayabilir. Ne yazık ki, bazı Batılı ülkeler silah satışlarından ötürü bölgedeki çatışmalar onları mutlu ediyor. Dolayısıyla insani boyutlarını görmezden geliyorlar.

Ummanlı yetkili de bu görüşmede, ülkesinin İran’la olan ticari ilişkilerini daha fazla geliştirmek istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.