Hatibzade: G. Kore heyetinin Tahran ziyareti, mali kaynakların müzakeresiyle ilgilidir

  • 08 Ocak 2021
  • 4.583 kez görüntülendi.
Hatibzade: G. Kore heyetinin Tahran ziyareti, mali kaynakların müzakeresiyle ilgilidir

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Tahran’daki Güney Kore heyetinin ana gündeminin İran’ın G.Kore’deki mali kaynaklara nasıl erişebileceği üzerine olduğunu söyledi.

Dün gece, bir muhabirin Güney Kore’den bir heyetin İran’a yaptığı ziyaretle ilgili sorusuna cevap veren Said Hatibzade, “Tahran’a gelen heyet, pazar günü İran’A gelecek G.Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı heyetinin bir bölümü” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü açıklamasının devamında şöyle dedi: ”Güney Kore heyetinin Tahran ziyareti, rahatsız edici Kore gemisine el konulmadan önce kararlaştırılmıştı.”

Güney Kore bankalarına göre, İran’ın Güney Kore bankalarındaki 9,2 milyar dolarlık mal varlığı, ABD yaptırımları nedeniyle dondurulmuş durumdadır.
Hatibzade, daha önce, Fars Körfezi’nde İran kıyı sularında alıkonulan G.Kore gemisinin durumu hakkında da, “Kore gemisinin sorunu tamamen tekniktir ve İran İslam Cumhuriyeti, tüm ülkeler gibi, deniz sağlığını korumaya tamamen duyarlıdır.” demişti.

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Çuy Yang Sam da, İran’ın Fars Körfezinde el konulan Güney Kore tankerinin mürettebatına karşı davranışlarının iyi olduğunu ve tüm mürettebatın sağlıklarının iyi olduğunu belirtti.

Diğer taraftan Güney Kore Cumhurbaşkanlığından da bir kaynak el konulan tankerin mürettebatının sağlıklı olduğunu ve bu konuda çok yönlü çabaya başladıklarını söyledi.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Pazartesi 7200 ton kimyasal madde taşıyan bir Güney Kore tankerini deniz kirliliğine sebep olduğu için yargı makamlarının kararı ile Bender Abbas Limanına çekildiğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.