Hint rafinerisi İran’dan bir milyon varil petrol ithal edecek

  • 14 Ocak 2019
  • 1.422 kez görüntülendi.
Hint rafinerisi İran’dan bir milyon varil petrol ithal edecek

BPCL Rafineri Kompleksi Müdürü Ramaçandran, Financal Express Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, ‘İran petrolü, Hindistan rafinerilerinin ihtiyaç duyduğu en iyi performansa sahip olduğundan dolayı, üç ay ara verdikten sonra yeniden İran’dan bir milyon varil ham petrol ithal etmeyi planlıyoruz’ diye konuştu.

Baharat Petrol Şirketi daha önce de, ABD’nin tehditlerine rağmen İran’dan Haziran’a kadar bir milyondan fazla varil petrol sipariş etmişti.

Halihazırda uluslararası müşteriler için İran’dan nakit olarak petrol almak yerine uzun vadeli petrol alımları daha çekicidir. Aslında Baharat Şirketi için fiyatlar düşmüştür, çünkü bu şirket İran’dan daha çok petrol almak istiyor.

Hindistan, bir önceki yaptırımlar sırasında İran’la bağlarını kesmedi ve halihazırda Çin’den sonra İran’ın en büyük petrol müşterisi konumundadır. Hindistan, İran yaptırımları ile ilgili sadece BM yaptırımlarını tanıdığını duyurdu.

İran’a yaptırımlar uygulayarak İran’ın petrol satışını sıfıra indirmeyi hedefleyen ABD, bu politikasından vazgeçmek zorunda kalarak 8 ülkeye İran’dan petrol almaya devam etmek için muafiyet sağlamıştır.

ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs ayında ülkesinin nükleer anlaşmadan çıktığını ve anlaşma uyarınca yürürklükten kaldırılan tüm yaptırımları yeniden devreye sokacağını duyurdu. Bunun ardından anlaşmayı imzalayan İngiltere, Fransa, Almanya, Çin ve Rusya, ABD’nin bu hareketini kınayarak İran’la ticari işbirliğine devam edeceklerini vurguladılar.

Trump ekonomik terörizm, tek taraflı yaptırımlar ve psikolojik savaş yöntemiyle İran’ı dünya sahnesinden tecrit etmeye çalışsa da dünyanın ABD’ye katılmaması bu ülkenin amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacağını bir kez daha gözler önüne serdi.

ABD’nin İran yaptırımlarına dünyanın sıcak bakmadığından dolayı Trump bu yaptırımların bazılarından geri çekilmeye mecbur kalmıştır. ABD’nin muaf tuttuğu ülkeler arasında Çin de yer almaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.