Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı: ABD Neredeyse Sorun Oradadır

  • 08 Şubat 2020
  • 1.304 kez görüntülendi.
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı: ABD Neredeyse Sorun Oradadır
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, bu hareketin Hasan Diab hükümetine güven oyu vereceğini, çünkü bu hükümetin hizmet etme fırsatı verilmeye layık olduğunu vurguladı.
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Direniş, son yüz yıl içerisinde İsrail’i yenerek ve onu Lübnan topraklarından çıkararak ve tabii ki çok sayıda savaşta bu rejimi yenerek en büyük başarıyı kaydetti.
Amerika barışın destekçisi değil, fitne ve işgalin lideridir, Amerika dünyadaki baskı ve zulümün lideridir. ABD her neredeyse sorun da oradadır, ve yine ABD her neredeyse, orada işler daha da karmaşık hale gelmektedir ve nispeten istikrarlı olan tek yer, ABD’nin kovulduğu yerlerdir. Bu yüzden insanların zalim Amerika’nın tehlikesini anlamaları gerekmektedir.’
Şeyh Naim Kasım, Amerika’nın Yüzyılın Anlaşması adı altında Filistin meselesi konusundaki komplosuna değinerek şunları söyledi: ‘Yüzyılın Anlaşması ölü dünyaya geldi ve yaşama kabiliyeti yoktur, eğer bu planla mücadele edilsin diye haykırıyorsak, bu planın fikri ve kültürel düzeydeki olumsuz sonuçlarını ve etkilerini azaltmalıyız ve buna engel olmalıyız, çünkü fiili olarak hiç bir taraf bu planı onaylamıyor ve bize göre tek çözüm yolu direniştir.’
Seyyid Hasan Nasrallah’ın Yardımcısı Lübnan’ın iç meseleleriyle ilgili olarak da düşüncelerini dile getirdi ve bakanlığın açıklamasının, kurtarma projesi olarak hükümetin çalışması gereken mükemmel bir yol haritası olduğunu söyledi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Hizbullah bu hükümete kesinlikle güven oyu verecektir, çünkü fırsat verilmeyi hak ediyor, çünkü hükümet içerisinde liyakatli ve değerlere sahip insanlar var. Son 30 yıldır biriken ve bir iki gün ya da hafta içerisinde çözülemeyecek olan krizin bugün patlak verdiğini gayet iyi biliyoruz, bu yüzden  bir süre beklemek ve hükümete bir şans vermek zorundayız.’
Şeyh Naim Kasım, hükümeti finansal, ekonomik ve sosyal duruma temel olarak hitap eden plan ve projeler bulmaya çağırdı ve böylece insanların bazı başarıları ülkedeki stratejik vizyonun bir başlangıcı olarak göreceklerini belirtti.
Lübnan Yüksek Savunma Konseyi güvenlik kurumlarının çabalarını arttırmasını vurguladı
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn Başkanlığında Baabda Saray’ında düzenlenen Yüksek Savunma Konseyi toplantısının ardından yayınlanan bildiride, güvenlik ve askeri kurumlarının çabalarını arttırmaları vurgulandı.
Lübnan Yüksek Savunma Konseyi toplantısı bu ülkenin Cumhurbaşkanı Mişel Avn başkanlığında Baabda Saray’ında düzenlendi ve bu toplantının sonunda açıklanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Güvenlik kurumları ve komutanların ellerindeki mevcut bilgi ve istatistikleri sunmasının ardından, ülkenin her yerinde istikrarı sağlamak ve yıkıcı olayları erkenden önlemek için çeşitli güvenlik ve askeri kurumları arasında koordine sağlanmasına karar verilmiştir.
Cumhurbaşkanı Mişel Avn bu toplantının başında yaptığı konuşmada, kısaca bir önceki güvenlik zirvesinden bu yana meydana gelen olaylara değindi ve ülke içerisinde huzur ve istikrarın korunması için güvenlik durumunun kontrol edilmesinin önemini ve ülkenin ve resmi kurum ve kuruluşların otoritesini baltalama yönündeki tüm çabalara fırsat verilmemesini vurguladı.
Başbakan Hassan Diab da güvenlik ve yargı kurumlarını, muhaliflere karşı gerekli tedbirleri almak için birbirleriyle iş birliği yapmaya ve kanun ve yasaları uygulamaya çağırdı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.