Hizbullah’tan Myanmar’a Arakan tepkisi

  • 05 Eylül 2017
  • 1.524 kez görüntülendi.
Hizbullah’tan Myanmar’a Arakan tepkisi

Lübnan Hizbullah Hareketi, Myanmar’ın Arakan eyaletinde ordu ve güvenlik güçlerinin Rohingya Müslümanlarına yönelik uyguladığı katliamı kınadı.

Al-Manar Tv’nin haberine göre, Lübnan Hizbullah Hareketi Myanmar’ın Arakan eyaletinde Rohingya Müslümanlarına yapılan şiddet ve katliamı kınadı.

Hizbullah’tan yapılan açıklamada, “Binlerce insanın hayatını kaybetmesi ve mülteci durumuna düşmesine neden olan bu eylemleri kınıyoruz. Myanmar’daki cinayetler insan haklarından yana olduğunu iddia edenlerin yeri gelince sessizliğe büründüklerini gösteriyor. Müslümanlar en kötü durumda acımasız bir rejim tarafından katlediliyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, “Son günlerde Arakan Müslümanlarının durumuyla ilgili basına sızdırılan görüntüler Siyonistlerin de desteğini arkasını alan bir rejimin Müslümanlara yönelik kin ve nefretini gösteriyor. Siyonist Rejim Myanmar ordusunu teçhiz etmekten çekinmiyor. Bütün dünya halkından Arakan’da yapılan katliama karşı sessiz kalmayıp tepki göstermelerini istiyoruz” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.