Hoşru: Amerika nükleer anlaşmadan çıkarsa itibarsızlaşacak

  • 12 Ekim 2017
  • 1.093 kez görüntülendi.
Hoşru: Amerika nükleer anlaşmadan çıkarsa itibarsızlaşacak

İran İslam Cumhuriyetinin BM’deki temsilcisi Gulam Ali Hoşru, Amerika’nın, İran ve 5+1 arasında imzalanan nükleer anlaşma KOEP’ten çıkması halinde Amerika’nın dünyada itibarsızlaşacağını belirterek, ”Amerika nükleer anlaşma gibi dünya meselelerinde aynı zamanda hem oyuncu hem de hakem olamaz” dedi.

İran İslam Cumhuriyetinin BM’deki temsilcisi Gulam Ali Hoşru, dün Amerikan CNN kanalına verdiği demeçte, İran’ın Amerika ile nükleer anlaşmayı yeniden müzakere edecek mi sorusuna verdiği cevapta, ”yeniden müzakere etmek için ne gibi itimat var? Artık ne İran ne de bir başka ülkenin Amerika’ya itimadı yok.” dedi.

Hoşru, ABD başkanı Trump’ın kendince İran devletini gayri demokratik gördüğünü iddia ettiğini belirterek, ”İran İslam Cumhuriyeti, demokratik olduğunu son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir daha layıkıyla dünyaya gösterdi” dedi.

Amerika’nın bölgedeki müdahalelerinin sonuçlarına değinen İran İslam Cumhuriyetinin BM’deki temsilcisi Gulam Ali Hoşru, bunun yalnızca tahrip ve güvenliği yoketmek olduğunu belirterek, ”Ümid ederim, Trump, halkına verdiği söz doğrultusunda bölge ülkelerinin içişlerine müdahale etmez” dedi.

Amerikan başkanı Trump’ın, nükleer anlaşmayla ilgili olarak hükümetinin siyasetini açıklaması bekleniyor. Bu açıklamayı bugün yapması beklenirken Associated press ajansı güvenilir bir kaynağa dayanarak verdiği haberde, bu açıklamayı yarına (cuma) ertelediğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.