Amerika kamuoyunu iktisadi teröründen saptırma peşinde

  • 19 Nisan 2020
  • 869 kez görüntülendi.
Amerika kamuoyunu iktisadi teröründen saptırma peşinde

İran’ın BM daimi temsilcisi Macid Tahti Revançi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İran’a silah ambargosunu uzatma önerisine gösterdiği tepkide, bu tür açıklamalar kamuoyunu Amerika’nın İran milletine dayattığı iktisadi terörden saptırmaya yönelik bir çaba olduğunu belirtti.

Pazar günü twitter hesabında Amerika’nın kamuoyunu İran milletine dayattığı iktisadi terörden saptırma çabasına temas eden Tahti Revançi, Amerika bu kez BM güvenlik konseyinden 2231 sayılı kararnamesini ihlal ederek İran’a silah ambargosunu sürdürmesini istediğini belirtti.

Tahti Revançi, ancak Amerika başka ülkeleri uluslararası yasaları ihlal etmeye zorlayamayacağını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Cumartesi günü attığı tweetinde BM güvenlik konseyinden sözde Batı Asya bölgesinde silah yarışını önlemek için İran’a dayatılan silah ambargosunun süresini uzatmasını istedi.

BM güvenlik konseyi İran’a silah ambargosunu 2006 ve 2007 yıllarında onayladı. Ancak Bercam nükleer anlaşmasından sonra bu ambargoların Ekim 2020’de sona erdirilmesini kararlaştırıldı.

Amerikalı yetkililer ise S. Arabistan’a milyarlarca dolar değerinde sattıkları silahlara değinmeksizin İran’a silah ambargosu devam etmesini istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.