Hüccet’ül İslam Kazım Sıddıki: ABD’nin bölgedeki varlığı, fitneciliğin asıl kaynağıdır

  • 09 Mart 2018
  • 983 kez görüntülendi.
Hüccet’ül İslam Kazım Sıddıki: ABD’nin bölgedeki varlığı, fitneciliğin asıl kaynağıdır

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Hüccet’ül İslam Kazım Sıddıki, Fransa Dışişleri Bakanı’nın İran ziyaretine işaret ederek, “Bu şahıs İran’ın füze programındaki mevzilerine göre ülkemize geldi ve tabii ki bazı yanıtlar da almış oldu, ancak ABD için lobicilik yaparak bölgesel konularda bizden izin almalısınız gibi söylemlerde bulunmasına ise Rehberimizin dediği gibi bizim bölgemiz onları ilgilendirmiyor ve şimdiye dek kimseye bu alanda müdahala izni vermedik ve bundan sonra da vermeyeceğiz; ABD’nin bölgedeki varlığı fitneciliğin kaynağı” ifadelerinde bulundu.

Son zamanlarda ülkede meydana gelen hicap ve turban meselesine de değinen Tahran geçici Cuma Namazı Hatibi, şöyle dedi: İranlı kadınlar için turban kültürel bağımsızlık ile dini asaletin göstergesidir. Biz kadınlarımızın hicabı nedeniyle onur duyuyoruz ve bu nedenden dolayı da buna karşı girişimlerin dayatılmasından nefret ediyoruz.

Hüccet’ül İslam Sıddıki sözlerine şunları da ekledi: Velayetten kopan herhangi bir yetkili halktan uzak kalırken dindar bile sayılmıyor. böylece bu önemli nokta tüm yöneticilerimize birer tecrübe haline dönüşüp onların ülke dışındaki ilişiklerini bile dikkate almasına neden olmalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.