Hüseyni Matem Bayrağı, İmam Rıza Haremi Kubbesinde Dalgalanmaya Başladı

  • 03 Ekim 2016
  • 1.397 kez görüntülendi.
Hüseyni Matem Bayrağı, İmam Rıza Haremi Kubbesinde Dalgalanmaya Başladı

Şehitlerin efendisi Hz. Eba Abdillah Hüseyin (as)ın matem günleri ve Muharrem ayı eşiğinde, İran’ın Meşhed kentindeki Ehli Beyt İmamları (as)ın sekizincisi İmam Rıza (as) hareminin kubbesindeki yeşil bayrak, zerih’in örtüsüyle birlikte özel bir törenle siyah bayrak ve örtüyle değiştirildi.

İRNA’nın bildirdiğine göre muhtelif matem grupları temsilcileri ve üyelerinden ve halktan 2 bin kişinin katıldığı bu törende matem işareti olarak siyah bayrakları özel tepsiler içinde ellerinde taşıyarak törendeki yerlerini aldılar.

Törende ayrıca meşhur bir meddah tarafından Ehli Beyt imamları ve Hz. İmam Hüseyin (as) mateminde ağıtlar okunarak söz konusu siyah bayrak ve örtü özenle kubbenin ve Zerih’in üzerinde kendi yerini aldı.

Bu tören ve bayrağın değiştirilmesi Muharrem günü dolayısıyla matem merasimi için Hz. İmam Rıza (as)huzurlarından özel izin istenmesine de vesile oldu.

Bu bayrak ve örtü genellikle bayramlarda ve yas günlerinde değiştirilmekte. Muharrem ayının girmesi dolayısıyla sekizinci imam (as)ın türbesi üzerine yerleştirilen kara bu bayrak ve örtü muharrem ve Sefer ayları boyunca 63 gün kalacak ve daha sonra tekrar yeşil bayrak ve örtüyle değiştirilecek.

Bugün miladi takvimle 3 Ekim 2016’ya tekabül eden 1 Muharrem 1438’dir. Muharrem aynı zamanda hicri-i Kameri yılın başlangıcıdır da.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.