İbrahim Caferi: Irak’ın yabancı askeri üslere ihtiyacı yok

  • 25 Şubat 2018
  • 945 kez görüntülendi.
İbrahim Caferi: Irak’ın yabancı askeri üslere ihtiyacı yok

Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, Irak yönetiminin defalarca açık bir şekilde kendi topraklarında askeri üslere ihtiyacı olmadığını ilan ettiğini belirtti.

İsna haber ajansının bildirdiğine göre Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, İran kanal 2 televizyonuna verdiği demeçte, Irak yönetiminin ecnebi güçlerin Irak topraklarında varlığına yol açacak her türlü şüpheden kaygı duyduğunu söyledi.

Çeşitli ülkelerin Irak’ın yeniden yapılandırılmasına katkılarına değinen Caferi, ” Bu fırsatlar tüm ülkeler için mevcuttur ve Irak yönetimi, Irak’ın yapılandırılmasına katkıda bulunmak isteyen ülkelere gerekli zemini sağlamaktadır”ifadesini kullandı.

Irak’ın IŞİD teröristleriyle mücadelesini Bağdat yönetiminin tüm ülkeleri temsilen terörizmle mücadelesi nitelendiren Caferi,” Terörizmle mücadele konusunda dünyanın çeşitli ülkelerinin Irak yönetiminin yanında yer alması gerekiyor”diye kaydetti.

Amerika ve Arabistan gibi bazı ülkelerin Yemen başta olmak üzere bölge ülkelerinde krizi arttırma yönündeki girişimlerine değinen Caferi, ” Yemen’e müdahale büyük bir yanlıştır ve Yemen’in kaderini bu ülke halkının belirlemesi gerekiyor”dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.