İmam Hamaney, Suudi rejimini uyardı: Ağır karşılık veririz!

  • 01 Ekim 2015
  • 897 kez görüntülendi.
İmam Hamaney, Suudi rejimini uyardı: Ağır karşılık veririz!

Dünya Müslümanlarının Rehberi, İranlı hacıları en küçük saygısızlık ve Mina faciasında hayatını kaybeden İranlıların naaşına karşı görevin yerine getirilmemesine, İran’ın ağır karşılık vereceğini ifade etti.
İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, bugün askeri mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, Mina faciasından dolayı üzgün olduğunu dile getirerek, yüzlerce İranlı hacı dahil binlerce hacının hayatını kaybettiği için bu facianın İslam dünyası ve İran halkı için gerçek matem ve musibet olduğunu belirtti.

İran başta olmak üzere İslam ülkelerinin katılımıyla araştırma komitesinin kurulması gerektiğine işaret eden Rehber, “Biz şu an bu olayın nedeni hakkında erken değerlendirmede bulunmuyoruz, ancak Suudi Arabistan yönetiminin Mina faciasında yaralananlara karşı görevini yerine getirmediğine inanıyoruz” ifade etti.
İmam Ayetullah Hamanei Suudi Arabistan’ın, hayatını kaybedenlerin naaşının intikali konusunda görevini yerine getirmediğine vurgu yaptı, ardından ” İran şu ana kadar itidal, sağduyu ve İslami nezaketle, kardeşlik hürmetini İslam dünyasında korumuştur, ancak İran’ın gerektiğinde elindeki imkanlarıyla karşı tarafı rahatsız edebileceğini bilmeleri gerekiyor” beyanatında bulundu.
İmam Hamaney ayrıca, “derin iman”, “cesaret” ve “ilim”i silahlı kuvvetlerin kimliğini oluşturan oldukça önemli üç unsur olduğunu belirterek, silahlı kuvvetlerde iman olmazsa, zayıfı ezme psikolojisi oluşacağını kaydetti.
İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında, Yemen’de kamu merkezlerinin hedef alınmasını, zayıfı ezme ve bir silahlı kuvvette cesaretin olmayışının bir örneği olduğunu belirterek, İran Silahlı Kuvvetleri’ndeki gençleri, iman, cesaret ve ilim ve araştırma faaliyetlerine tavsiye etti.
İslam İnkılabı Rehberi, Ordusu, Devrim Muhafızları, gönüllü halk güçleri-Besici ve diğer güçleriyle Silahlı Kuvvetleri’nin hazırlığının sadece, düşmanı yenmek için hazır olma anlamında olmadığını, bu hazırlığın caydırıcı olması gerektiğini vurguladı.
İmam Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, İran halkının, emperyalizm karşısında direnen, bilinçli ve basiretli bir halk olduğunu kanıtladığını; ayrıca, kendi kimliği ve insanlığa saygı duyduğunu, emperyalizm karşısında direnmenin, insanlık ve bütün milletlere saygı olduğunu beyan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.